WILT U UW WONING VERKOPEN? OF BENT U TOE AAN EEN NIEUW INTERIEUR? DAT KAN VOOR IEDER BUDGET!


WERELDMIX, 17 Oktober 2011 (www.wereldmix.wordpress.com)

New Generation: Drie getalenteerde, jonge vrouwen. Net (of bijna) afgestudeerd aan de kunstopleiding Interieurarchitectuur in Zwolle. Over fascinaties, ruimtes, toekomstdromen en inspirators. Maak kennis met de nieuwe lichting interieurarchitecten.

Malou Scheepers (25) Van kleins af aan heb ik huisjes gebouwd van kartonnen dozen. Het lag voor de hand dat ik een vak ging leren waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. In 2010 ben ik afgestudeerd en ik ben nu op zoek naar een uitdagende baan. Tegelijkertijd onderzoek ik de mogelijkheden om voor mezelf te beginnen.

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Nieuwe ideeën ontstaan ’s nachts of als ik met iemand in gesprek ben. Het kleinste detail of gevoel kan me inspireren.

De architect Tadao Ando inspireert mij vanwege zijn zichtlijnen en zijn geweldige toepassing van lichtinval. Hij gebruikt hele sobere materialen, maar die zijn wel tot in het kleinste detail toegepast.

Interieur is voor mij een plek om thuis te komen, een plek waar geborgenheid en rust heerst. Die rust creëer ik door lange zichtlijnen te gebruiken in mijn ontwerpen.

Ik wil graag als succesvol interieurarchitect horeca gelegenheden, kantoren en woonhuizen ontwerpen.

Ik ben niet trendgevoelig, ik ontwerp liever een tijdloos interieur. Een tijdloos interieur heeft niet alleen met kleur te maken, maar wordt ook gecreëerd door het gebruik van verschillende materialen. Het mooiste aan een interieur is de diversiteit die je kunt creëren. De combinatie van goedkope en dure spullen geeft betekenis en eigenheid aan een ruimte.